Tuesday, April 5, 2016

Complaints

So farmasi hosp dpt complain lg.. Being late serving ubat.. More than 30mins waiting time. After office hour.

Few things i wanna highlights here. Satu, after office hours, 6-9pm to be exact, memang ada 3 org je kerja outpatient. And pls bear in mind, office hours is 8-5. We are opening outpt pharmacy from 7.30am with 3 org bkerja, and extend kan org utk cover 5-6pm so that pt yg dtg later than 6pm hopefully x la seramai waktu bkerja biasa. Tp what can we do if pt dtg ramai waktu 6-9pm, or klau doc discharge kn pt during that period? Nk suruh tambah org Kerja sbb kau BAYAR gaji pekerja gov? Betul x? Kau fikir ktorg yg kerja gov ni x byr income-tax ke?? Tah2 gaji kau tu ktorg byr lg byk dr kau byr ktorg..

In term of x cukup org kerja. Tau x brapa ribu lepasan ijazah yg xdpt kerja, atas alasan kerajaan xde peruntukan nk byr gaji pekerja n pengambilan pekerja kne dikawal? Oh td kate kau bayar gaji kite kan? Apa kata kau byr byk sikit so that sume org bole kerja n bole serve korg dgn lebih efficient??  Would b a great thing to do isnt it??

Klau prescription kau ok sume xpe. Klau ada prob? Kau call la doc tny sndri senang. Cpt sikit. Its not easy to reach d doc u know? Lagi2 afta office hours yg mostly MOs and specialists da blk n HOs xtau cane nk manage ps yg problem..nk kne confirmkan dlu sume.. Bole klau nk cepat. Ktorg kasi je lantakkan kau nk mkn ubat cane. Bkn xbole bg, tp pk kan nyawa kau, ktorg tahan la makian korg tu..

Pembahagian kerja n shift dgn tenaga kerja yg limited is not easy. Kau senang la kerja xde shift (assuming kau kerja office or cekgu ke pape). Pkul 5 dtg hosp tgk bapak kau, ooo nk discharge.. Kul 6.30 bru siap kemas2 sume, kul 7 dtg pharmacy nk amek ubat pt ramai, tunggu lama, komplen kt fb.. Kau x pk org yg kerja dlm farmasi tu kerja dr pkul brapa? Ada yg kerja 7.30AM smpai 10PM straight. Kau ingat dpt duit byk keje gtu?? Try la kau keje gtu seminggu tgk, tahan x tahan..

Taik. Tau nk komplen jek. Pk n hormat la kerja org lain. N bila bg ubat, n pt tunggu lama, ktorg mtk maaf. Bkn suke nk hadap muke kau sejam..

Sekian

3 critics:

aqel said...

Hahaha! Sabo ewa! Rindu x nak masuk klinikal klu jadi camni? Kekeke..

HeLwaHassan said...

Hahaha rindu memang la rindu.. Keke

HeLwaHassan said...
This comment has been removed by the author.